Loch Lomond – Dresses

Loch Lomond.jpgLittle Me Will Start A Storm was de verwachtingsvolle titel van hun vorige plaat. Een van mijn favoriete platen van 2011 en een mengeling van Angelsaksische folk, Arcade Fire-achtige aanstellerij (uiteraard in de beste zin van het woord), met als enige voorbehoud de stem van zanger Ritchie Young. Alle drie kenmerken zijn nog steeds aanwezig op het wat minder spannend getitelde Dresses, het vierde album van Loch Lomond en hun tweede voor Chemikal Underground. Maar niet in dezelfde verhoudingen. De folk is naar de achtergrond verdrongen, Arcade Fire is ietsje minder hun favoriete band geworden en Ritchie Young’s stem heeft wat meer dramatische trekjes gekregen. In het David Bowie-achtige “Spray Painted Drums” klinkt het daardoor gevaarlijk naar kitsch. Godzijdank horen we na deze track het prachtige “Virgin Mountain”, een Appalachen-folksong die precies de juiste dosis emotie meekrijgt en ergens in de verte klinkt als een Neutral Milk Hotel-nummer. En ook verderop komt het helemaal goed. Je moet wel houden van flauwe intermezzo’s als “10,000 Lakes” en “10,000 Ships” en een beetje dramatiek, maar als je daar tegen kunt heb je een van de fijnere zondagochtendplaten van dit moment in handen.


mij=Chemikal Underground / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven