River Giant – River Giant

River Giant - River GiantEigenlijk was ik een beetje klaar met de americanabandjes na de hoos die in de kielzog van Fleet Foxes hun succes probeerden te pakken. Maar goed, we zijn weer een paar jaar verder en wat mij betreft kan het weer. Een prima testcase was de debuutplaat van het uit Seattle afkomstige River Giant. Een band die aan de eerder genoemde Fleet Foxes doet denken, maar – uiteraard – ook aan The Band en Crosby, Stills, Nash & Young. De samenzang van het trio is prima te verteren en de belangrijkste stem doet aan Neil Young denken. Hoera! In ruim een half uur krijgen we tien liedjes voorgeschoteld. Er zijn aanvankelijke de nodige rockinvloeden, zoals in opener “Out Here, Outside”, afgewisseld met rustpunten, zoals “Ra Ra”. Pas in de vijfde track “Western” gaat het pas echt los. Dat zijn ze ook een beetje aan hun afkomst verplicht: de band komt ten slotte uit Seattle. Als ik dan de plaat verder beluister kan ik hem best waarderen, maar mis ik als album toch net wat teveel karakteristieke en herkenbare tracks die ze in het rijtje van de eerder genoemde bands zou kunnen zetten. Alleen in “Taylor Mountain” hoor ik die klasse, dus ze kunnen het wel. Ik had ze eigenlijk wel op een festival op ons vasteland verwacht, maar na een tour bij onze Oosterburen zijn ze inmiddels weer huiswaarts gekeerd.


mij=Devil Duck

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven