Tom Morgan – Orange Syringe

Tom_Morgan - Orange_Syringe.jpgAussie Tom Morgan heeft een uitgebreid muzikaal cv waarvan het zwaartepunt in de jaren negentig ligt. Hij is frontman van de indieband Smudge, die nog steeds bestaat, en hij was ook actief in de wat minder bekende band Godstar en gelegenheidsband Givegoods, die hij samen met Lemonheads’ Evan Dando vormde. Morgan speelde tevens mee op enkele Lemonheadsplaten en later op de solocd’s van Evan Dando en schreef samen met Dando enkele nummers, waaronder de Lemonheadsklassieker “It’s A Shame About Ray”. Een door de wol geverfde indiemuzikant dus die het na EP Taste For Blood uit 2012 nogmaals solo probeert. Orange Syringe is een singer-songwriterplaat maar is overgoten met een sterk indiesausje. Je kunt goed horen waar en bij wie Morgan ervaring heeft opgedaan. Dit album had zo in de jaren negentig verschenen kunnen zijn. Ondanks de redelijke composities en de teksten die in orde zijn, kan ik me niet over de gedachte heen zetten dat ik graag had willen horen hoe dit geklonken zou hebben wanneer bijvoorbeeld Evan Dando het gezongen had. Tom Morgan is namelijk een zeer matige zanger die bij tijd en wijle vals zingt. Nu hoeft dat niet altijd bezwaarlijk te zijn, maar in dit geval is dat het zeer zeker wel. Vooral wanneer hij wat hoger probeert te zingen wordt het bijna tenenkrommend. Twee nummers schieten er wat mij betreft uit, het rockende “Taste For Blood” en het emotionele “Final Final The One The One”. Het is jammer dat Morgans matige stem zijn debuutalbum, wat qua liedjes een ruime zeven had kunnen scoren, degradeert tot een krap zesje. Componeren kan Tom Morgan, maar zingen, dat moest hij maar niet meer doen.


mij=Fire / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven