Frikstailers – En Son De Paz

frikstailers-en_son_de_paz.jpg‘Con los terroristas!’ De “Harlem Shake” ging een tijdje terug op het vermoeiende af de wereld over. Het was nog nét geen “Gangnam Style”. Muzikaal gezien is Baauers grabbelton van reggaeton en honderd andere exotische stijlen natuurlijk wel een stuk interessanter. Het verwante Argentijnse duo Frikstailers doet op En Son De Paz 45 minuten lang hun best om de billen van schone dames in beweging te zetten. Synths, beats en bassen staan hier voorop. Zo wordt “Los Originarios” een soort dubstep voor op festival Mundial. Het album is slim gearrangeerd, want elke keer als de tracks in schetsmatigheid dreigen te verzanden duikt er een gastvocalist op. In “Hazlu Tu Mismo” roept Boogat in het Spaans iets stoers over ‘latinos’, ‘hermanos’ en ‘revolución’. Misschien is rap wel het best in een taal die je niet verstaat. Tweede bewijsstuk daarvoor is de absolute hit van de plaat “Dem Can’t Stop We From Talk” wat zo’n beetje de lijfspreuk van elke toaster is. Jamaicaan Anthony B steekt het dak in de f(r)ik op het allerbeste riddim van de plaat. ‘Little bitch we don’t want this!’ Ik dacht het wél.


mij=Waxploitation

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven