Guided by Voices – English Little League / Glue On Bicycle

GbV English.jpg
Met een beetje mazzel (‘only in selected record shops’ is de marketingterm) krijg je bij English Little League, de nieuwe plaat van Guided By Voices, een bonus-EP, Glue On Bicycle. HIerop vind je zeven b-kantjes van recente GbV-singles. Vijf van de zeven vallen onder de categorie ‘nu met nog meer lo-fi’, twee ervan zijn het noemen waard: “Build A Bigger Iceberg” en “She Wore Blue and Green”. Vooral deze laatste track (waarmee de EP opent) is de moeite waard. 1 minuut en 45 seconden rauwe energie, verpakt in lawaaierig omgevingsgeluid en een fijne popmelodie. GbV Glue.jpg Op English Little League had ik graag wat meer van dit soort nummers gehoord. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat deze nieuwe Pollard/Sprout-plaat een slechte is. Integendeel, tussen de gebruikelijke vullers staan wederom een paar diamantjes: “Trashcan Full of Nails” en “Send To Celeste” horen wat mij betreft bij de betere tracks uit hun carrière en zeker tot de hoogtepunten van na de reünie. Hun brede-armgebaren-voor-in-het-stadion-pogingen worden tot een minimum beperkt, aan fijnere afwerking is men niet toegekomen en de studio-apparatuur zou de gemiddelde technicus ongetwijfeld tot wanhoop hebben gedreven. Maar wat lekker is het om weer een nieuwe GbV-plaat te horen waar het oude vuur regelmatig opflakkert.


mij=Fire / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven