Mount Moriah – Miracle Temple

Mount Moriah.jpg‘En Salomo begon het huis des HEEREN te bouwen te Jeruzalem, op den berg Moria.’ Zo staat het in het Oude Testament. De berg Moria kennen we tegenwoordig als de Tempelberg in Jeruzalem. Nog voor de kroniekschrijver vertelde de profeet Samuel al dat Abraham er bijna zijn zoon Izaak offerde in opdracht van God. En tegenwoordig knokken Joden, Christenen en Moslims om deze berg. Zware kost, zware geschiedenis. En daar vernoem je dan je bandje naar. Miracle Temple – die albumtitel ook! – van Mount Moriah zou ik geen lichtvoetige plaat noemen, maar diep doordrongen van religie lijkt het trio rond zangeres Heather McEntire mij ook niet. Anders zou je je countryfolk niet uitlenen voor een autocommercial, lijkt me. Want een paar jaar geleden trok deze band de aandacht doordat Subaru hun “The Letting Go” leende. Miracle Temple gaat een stapje verder dan deze track en verkent het terrein waar bijvoorbeeld Lucinda Williams zich ook waagt. Schijnbaar persoonlijke teksten, overtuigend en met een rauw braampje gebracht en met fijne begeleiding door McEntire’s partners (mooi gitaarwerk!). Droefenis en schuldgevoel heersen en drank vloeit rijkelijk. Dit laatste zal de bijbelschrijvers niet blij maken, de eerste twee aspecten dragen ongetwijfeld ook hun goedkeuring.


mij=Merge Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven