WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-183e85-18846-d3f8.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

oOoOO – Without Your Love – File Under: New Music

oOoOO – Without Your Love

ooooo-without_your_love.jpgEen tijdje geleden stond er in de nrc.next een artikel getiteld ‘Wij willen diepgang’, over websites die vrijwillig worden gemaakt door creatieve twintigers maar die u toch nog nooit hebt bekeken, want wie tikt nou al die URL’s over uit een krant. Het leek me daarom gepast om een link te leggen tussen hun diepgang en die van de debuutplaat Without Your Love van de Californische producer Chris Dexter, die onder de naam oOoOO al twee witchhouse-EP’s uitbracht op het bekende onderwatermuziek-label Tri Angle.
1. Wat gaat dieper, openingstrack “Sirens” of de idealistische weblog voor jonge vrouwen Moderne Hippies? Antwoord: de baslijn van “Sirens” gaat duidelijk veel dieper dan de cultuursectie, maar de zanglijn legt het weer af tegen de mode en de recepten. Die smoothie met bijenpollen bijvoorbeeld.
2. Wat heeft meer diepgang, “Stay Here” of het Amerikaanse jeugdcultuur-zine Thought Catalog? Dat is vrij snel duidelijk. De koppen van Thought Catalog zijn zó voorspelbaar (“7 manieren om je aandacht te trekken”) dat zelfs het vrij saaie “Stay Here” dieper gaat.
3. Wat gaat dieper, “The South” of het politiek-filosofische log deFusie.net? Lastige vraag. Veel tracks op dit album zijn een minuut of drie, terwijl De Fusie lang van stof is. De subbass is vermoedelijk ongeveer even diep, maar wel nogal repetitief. De Fusie wint het op karakter.
4. Wat heeft er meer diepgang, het Amsterdamse schouwburgzine SSBA Salon of de mooie ballad “Across A Sea”? Deze track heeft met witchhouse eigenlijk weinig te maken. We horen één loom piano-akkoord en vervormde vocals, maar deze wat ongevaarlijke muziek zou ook bij een sexscene in een arthousefilm kunnen passen. Op dezelfde wijze heeft de keurige maar opinieloze SSBA-site, die volgens mij helemaal niet door vrijwilligers gemaakt wordt, in het NRC-artikel ook geen bal te zoeken. Zeker weer een NRC-redacteur die een bookmark teveel uit zijn browser heeft laten donderen.
5, Wat kent meer diepgang, “Crossed Wires” of het kunst/journalistiekzine Hard Hoofd? Antwoord: Crossed Wires, by far. Het hele nummer slaat eigenlijk nergens op en niemand had erom gemaald als het een minuut korter of langer geduurd had, maar dat geldt ook voor Hard Hoofd, dat lach-of-ik-schiet-recensies publiceert over boeken die niet eens zijn gelezen. Kom niet aan Charles Dickens! Die man was wel de Sex Pistols van zijn tijd hoor!
6. Wat gaat dieper, kunstkritiekzine De Optimist of oOoOO’s “Mouchette”? Antwoord: naar het schitterende “Mouchette” moet u zeker even luisteren op een dikke hoofdtelefoon, want dat duurt vermoedelijk korter. Niettemin wint de Optimist, nadat u eenmaal door de bizarre vormgeving van de frontpage heengeklikt hebt.
7. Wat gaat dieper, het Amsterdamse undergroundmag Overdose.am of “5-51 AM”? Hoewel de melodielijn van “5-51 AM” prachtig is en lekker diep knispert, duurt het nummer maar 1 minuut 24. Vooral de muzieksectie van Overdose duurt stukken langer.
8. Overdose heeft volgens de NRC een Rotterdamse tegenhanger genaamd Versbeton. Is die dieper dan “On It”? De bass is ongeveer even saai als de te politieke toon van Vers Beton. De vocals voegen helaas weinig toe. Ook hier wint de weblog, zij het wat nipter.
Concluderend moet gesteld worden dat witchhouse-pioniers het wel eens beter gedaan hebben.


mij=Nihjgt Feelings

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven