Pat Travers Band – Can Do

Pat Travers Band - Can DoEr zijn er maar weinig die zo weinig aan hun stijl sleutelen als de Canadees Pat Travers. Sinds zijn carrière in de jaren negentig weer nieuw leven ingeblazen werd door producer en labelbaas Mike Varney heeft hij er weer een goede boterham aan en heeft hij een gestage stroom aan releases, die allemaal op zijn minst heel behoorlijk zijn. En of hij dat nu onder zijn eigen naam doet, onder die van de Pat Travers band, als Travers & Appice, als PT Power Trio of onder nog een andere naam, het is altijd bluesrock, covers of eigen werk, met heerlijke solo’s maar nooit ten koste van de riff of het liedje. Bij iedere nieuwe release is dan ook voornamelijk de vraag of het album ‘gewoon’ goed is of erg goed. Can Do is weer met de Pat Travers Band, wat vooral betekent dat zijn tourband, bestaande uit gitarist Kirk McKim, drummer Sandy Gennaro en bassist Rodney O’Quinn, ook op dit album meedoet. Het aantal covers is deze ronde beperkt tot twee, waarbij de lekker verbluesrockte versie van The Eurythmics’ “Here Comes The Rain” het meest opvalt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je daarmee ook meteen het meest opvallende nummer te pakken hebt. Daarmee is niet gezegd dat het slechte songs zijn – luister maar eens naar “Diamond Girl” en “Armed & Dangerous” – maar het is precies wat je verwacht van Travers. Niet meer, maar, en ik kan dat niet genoeg benadrukken, ook niet minder. Can Do is en blijft een heerlijk album, ook als het geen topper in Travers’ oeuvre zal blijken.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven