The Basics – Ingedrients

The_Basics_-_Ingredients.jpgIk krijg ze wel vaker. Van die best-of-plaatjes van artiesten die elders op de wereld heel groot zijn en nu via Nederland, de muzikale poort van Europa, ook hier potten willen gaan breken. Succes in Nederland is vaak een begin om andere landen te bereiken. Je kunt één voor één de verschillende platen uit gaan brengen, maar ook gewoon een geinige compilatie de markt op slingeren. Zo deden dat ook. The Basics, uit Melbourne, Australië. The Basics hebben het “the hard way” geleerd. Spelen tot je er bij er neer valt. Met een dikke duizend optredens in hun tienjarige carrière (waar ook nog een hiatus in zat), hebben ze aardig wat speeluren gemaakt en plaatjes verkocht. The Basics hebben een Beatles-tic en spelen een alleraardigst moppie sixtiespop, maar interessanter wordt het als ze dat straatje verlaten. Dan is zijn Crowded House en Guster niet ver weg en krijgen de heren soms een lekkere reggaefeel. Maar het steekt mijn inziens net niet genoeg boven de huidige Europese markt uit om echt potten te breken. Waarom dan toch uit te brengen? Nou, de zanger is de Australiër met de Belgische naam Wally De Backer. En Walter is Someone You Used to Know, namelijk Gotye en dat kon wel eens net voldoende zijn om The Basics op de festivals te krijgen. Een plek waar The Basics zeer op hun plaats zijn. Want lekker zomers is het…


mij=Origin / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven