Žagar – Light Leaks

Zafar - Light LeaksDaft Punk liet zich op succesalbum Random Access Memories inspireren door tal van genres, maar bij Pink Floyd‘s “The Wall” of reggae waren ze nog nét niet uitgekomen. Het Hongaarse Žagar wel, terwijl de band op haar beurt de robotstemmetjes en synthpop-esthetica van hun Franse collega’s heeft geleend. Of al die dingen samengaan? Soms, want een vreemd album is Light Leaks zeker. Kaziger dan een roman van Elsschot, belandt de luisteraar met Žagar op een soort Eurovisie loungefestival. Air, Bertrand Burgalat en Empire of the Sun knikken goedkeurend mee. Alles kan, en bij voorkeur ook in hetzelfde nummer. “Outsiders” mag als voorbeeld gelden. Een kinderkoortje wordt er onderbroken door een toaster die ‘drop the bass’ roept! Kinderen blijven de hele plaat maar terugkeren trouwens, wat de glazuur-factor geen goed doet. Doe mij maar de Žagar die door de ruimte zoeft. “Supernova Echoes” is een tripje far beyond, richting “Odd Moments Of Eternity”. De baslijn uit dat epos is het hoogtepunt van de plaat. De post-rockwending die volgt is weer net té.


mij=Mole Listening Pearls

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top