Find Me – Wings of Love

Find Me - Wings of LoveDe merkwaardige bandnaam Find Me is bedacht voor een rijtje huiscomponisten, -tekstschrijvers en -muzikanten van Frontiers. Allemaal mannen die prima dingen hebben uitgebracht, maar ook akelig voorspelbare meuk hebben gemaakt. De belangrijkste namen zijn drummer/componist/producer Daniel Flores (Mind’s Eye, Issa), zanger Robbie LaBlanc van Blanc Faces en gitarist Daniel Palmqvist van Xorigin. Daarnaast zijn er songs van onder andere Sören Kronqvist (Sunstorm), en Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T., Jimi Jamison), Alessandro Del Vecchio (Hardline) en Tom and James Martin (Vega, Sunstorm). Een staalkaart van meer en minder geslaagde AOR van de laatste jaren. Qua uitvoering is het op Find Me allemaal prima. Goede zang, prima solo’s, niet te zwaar aangezette toetsen. Song- en albumtitel “Wings Of Love” zijn al vrij erg, maar “Another World”, “Eternally”, “One Soul” en “Unbreakable” zijn zo mogelijk nog ergere AOR-clichés en de songs houden helaas gelijke tred. Opener “Road To Nowhere” is nog wel aardig, maar het navolgende “Another World” is tekenender voor dit album. Na een paar maten gaat het obligate intro over in de song zelf en dan is de verrassing er verder al helemaal vanaf. Een enkele keer is er een opleving – “On The Outside” zou bijvoorbeeld met wat tweaks best iets voor Pride Of Lions zijn. Het basisniveau is best okee, niet teveel echo op de drums, geen stopverftoetsenpartijen of, nog erger, AutoTune, maar eerlijk gezegd zou ik niet weten waarom je Find Me zou aanschaffen als er in hetzelfde genre zoveel te krijgen is waar wèl geprobeerd is boven de middelmaat uit te steken. Find Me was werkverschaffing, en dat hoor je. Zelfs met een stoet mensen die wel degelijk iets kunnen.


mij=Frontiers/Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven