Lilian Hak – Lust Guns & Dust

Lilian Hak - Lust Guns & DustLilian Hak zei in 2011 de elektronica vaarwel om op basis van samples het prachtalbum Old Powder New Guns te maken. Nu is de ‘schietgrage’ Utrechtse diva terug met Lust Guns & Dust. En wederom liet ze zich inspireren door filmklassiekers. Al beperkt ze zich nu tot één genre, namelijk de ‘spaghettiwestern’. Dit zou kunnen leiden tot een kopie van een Sergio Leone soundtrack als Hak niet zo’n muzikale kameleon was. De spaghettiwestern-referenties zijn het duidelijkst hoorbaar in het nummer “Touch Of Gold”. In nummers als “Big Talk For A Little Gun” en in “Seven Miles” laat zich net zo makkelijk inspireren door Dick Dale’s Misrilou (onvergetelijk geworden als titeltrack van de Tarantino film Pulp Fiction) en Ry Cooder’s soundtrack voor Paris, Texas. Desondanks blijft ze, dankzij haar unieke warme stem, klinken als Lilian Hak. En wees gerust, mocht je door al het muzikale geweld bang geworden zijn voor cowgirl Hak, dan is er als pleister op de wonde “Hold On The Fire”. Een prachtduet met Ozark Henry.


mij=Siren

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top