King Salami & The Cumberland Three – Cookin’ Up A Party

King Salami & The Cumberland Three - Cookin' Up A Party title=Meligheid troef bij garagebeatband King Salami met hun mix van Bo Diddley, King Kurt, surf en King Kahn. Scheurende saxofoons, Britse bravoure met internationale allure en een ritmesectie-geluid dat zo maar van The MG’s had kunnen zijn. Het Londense vijftal heeft roots van over de hele wereld. India, Frankrijk, Japan, Wales en Mexico. Het swingt en tiert er in elk geval goed op los. Inclusief handclaps, onderhoudende verhaaltjes van bandleider King Salami en rammelende rock & roll op het scherpst van de snede. De gehele plaat is amper in een paar takes opgenomen. Het bewijst hoe goed de band op elkaar is ingespeeld. De garagerock heeft soul. Cookin’ Up A Party zegt het eigenlijk al. Alles op deze plaat draait om afdansen, potje sjansen, drinken en er een gezellig feestje van maken. Pure lol. En dat hoor je er helemaal aan af. Briljante partyplaat dus van een entertainend gezelschap met wat deuntjes die zo oud zijn als de weg naar Rome.


mij=Dirty Water

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven