Richie Dagger – Jaded Man

Richie Dagger - Jaded ManPik in, het is gratis. Dus goed! Jaded Man van Richie Dagger uit Tilburg valt gratis te downloaden. Mooi toch? Want, het is nog eens een alleraardigst plaatje. En, het bewijs dat Eric Corton met zijn goede vrienden van Queens Of The Stone Age het niet altijd bij het rechte eind hebben. Richie Dagger komt voort uit het licht bezwerende Hooghwater, het Nederbelgisch punkcollectief The Reactionaries en de meeste leden speelden ook nog eens in de hardcore-band Restless Youth samen. Wat je dan vervolgens krijgt, en daar hoef je Burning Man of de Californische woestijn niet voor op te zoeken, is een prachtplaat vol sixties garagepunk, seventies punkrock en indie uit de jaren tachtig. Eigenlijk gewoon riffgeoriënteerde stampers met gedragen vocalen waar Masters Of Reality jaloers op mag zijn. Oftewel, Triggerfinger x Wipers x MC5 met een vleugje BRMC. Daar is niks mis mee. Sterker nog, dat is zowat de Nederlandse plaat van het jaar. En ik zeg plaat, want Richie Dagger brengt eigenlijk alleen vinyl uit op het sympathieke Quadrofoon-label. Dus, Matthijs en Eric, als jullie zo graag ‘lekker harde’ muziek voor 1 minuut willen promoten, open dan het nieuwe tv-seizoen met Richie Dagger als nieuwe huisband. Vergeet de zielenroerselen van ene mijnheer Homme en ga voor wat Nederlandse jochies die het hart nog op de juiste plek hebben.


mij=Quadrofoon

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven