The Rumour Said Fire – Dead Ends

The Rumour Said Fire - Dead EndsIn de geschiedenis van File Under heb ik volgens mij nog nooit iets besproken met het label ´Made In Denmark´. Sterker nog, ik heb bij mijn weten zelfs geen Deense albums in de kast staan. Uiteraard ken ik wel wat bands, ik noem een Efterklang en Kashmir, maar het is niet mijn ding. Nu zal in het algemeen het probleem met Denemarken wel hetzelfde zijn als dat van Nederland, er wordt vaak meegedreven op buitenlandse trends en verder dan wereldberoemd in eigen land komt het niet. The Rumour Said Fire schijnt ook de nodige successen in eigen land te kennen. De nieuwe Dead Ends is hun tweede albumtelg, en naar het schijnt een nieuwe weg voor het kwartet. Was de eerste er nog eentje richting de folkotronica, hun nieuwe is toch meer indie en eighties georiënteerd. Ik had eind jaren tachtig best wel uit mijn dak op de dansvloer willen gaan op nummers als “Voyager” en “The Oracle”. The Cure, Yazoo, The Rumour Siad Fre, het had gekund. Verder is het echter behoorlijk shoegazerig en veelal ingekleurd met de door mij verfoeide synthesizer. Aan het eind van Dead Ends heb ik niet echt het gevoel dat dit nou potten zal breken in het buitenland. Ik vrees dat ze veroordeeld zijn tot wereldberoemd in Denemarken.


mij=Believe/Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven