Arc Angel – Harlequins Of Light

Arc Angel - Harlequins of LightWat moet het frustrerend zijn om mensen waarmee je hebt gespeeld en andere tijdgenoten te zien doorbreken, zelf vergeefs op een doorbraak te wachten, maar wel steeds genoemd te worden als een van de grote namen uit het verleden. Dat is precies wat zanger/multi-instrumentalist en producer Jeff Cannata gebeurde. Eerst werkte hij in Jasper Wrath met onder andere James Christian (House Of Lords) en Hugh McDonald, al jaren de onofficiële en steevast buiten beeld gehouden bassist van Bon Jovi. De opvolger van die band was Arc Angel, samen met Jasper Wrath-toetsenist Michael Soldan. In Europa werd het ontvangen als een AOR-sensatie, maar de VS wilde er niet aan. Daarna heeft Cannata nog een reeks platen onder eigen naam uitgebracht, die steeds AOR met progressieve elementen lieten horen, maar was hij vooral producer en platenbaas. Gelukkig heeft Frontiers besloten een nieuw album van hem uit te brengen, want songs schrijven kan hij nog steeds. Op Harlequins Of Light zijn het bijna stuk voor stuk Pride Of Lions-achtig grote anthems, met goed gedoseerde bombast. Cannata heeft bovendien een prettige, licht hese stem die uitermate geschikt is voor dit genre. Dat hij van oorsprong drummer is goed te horen, zoals in “Amnesia (The Rest Of Your Life)”, dat als het ware wordt voortgedreven door de drums. Een nummer als “Get To You” is weer wat lichter en doet aan Styx denken. Grappig genoeg is het nummer dat Cannata goed genoeg vond voor een rerecording, “Fortune Teller”, een van de mindere tracks, die vooral door de handclaps erg gedateerd aandoet. Maar dat is een klein smetje op wat verder een heerlijke AOR-plaat is. Cannata heeft het nog steeds.


mij=Frontiers/Rough Trade

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven