Scott & Charlene’s Wedding – Any Port in a Storm

Scott & Charlene's Wedding - Any Port in a StormIs het een geintje of juist ontzettend ironisch en hipster om je band te vernoemen naar een aflevering van een soapserie? Eerder al bracht de New Yorkse muzikant Criag Mermody een plaat uit met de titel Para Vista Social Club – humor waar je tegen moet kunnen. De naam van de band van Craig Mermody verwijst naar Neighbours, de Australische soapserie waar Jason Donovan en Kylie Minogue hun bekendheid in eerste instantie aan te denken hadden. Dit duo trouwt in een aflevering die de geschiedenisboeken ingegaan is als, jawel, Scott & Charlene’s Wedding. Craig Mermody is van oorsprong een Australiër – ziedaar het idee achter deze naam. De liedjes die hij schrijft zijn doordesemd met het geluid van Pavement, Beck, The Moldy Peaches en andere slackerbands. Rammelpop, maar dan van de betere soort. Hij bezit een lui stemgeluid, doet aan praatzang en houdt zowel van jengelgitaren als een fuzz-sound. Hij schrijft tongue-in-cheek-teksten die vrolijk lijken, maar exact de juiste dosis scherpte en melancholie bevatten en gaan over het leven in de grote stad en dit soort puberobservaties: ‘In the inside I feel old, but I still don’t want to do what to be told.’ (uit “Lesbian Wife”).


mij=Fire/Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven