Babyshambles – Sequel to the Prequel

Babyshambles - Sequel to the PrequelAch ja, gewoon anderhalf uur te laat komen op je eigen albumpresentatie! Er is maar een band die er mee weg kan komen, en dat is Babyshambles. Waarschijnlijk waren de wachtende fans allang blij dat beroepsjunkie Pete Doherty de moeite had genomen om op te komen dagen. Doherty heeft inmiddels een indrukwekkende reeks no-shows op zijn naam staan. Dat er sowieso nog een plaat uit de handen van de man komt mag een wonder heten. Hij was de afgelopen jaren vooral druk met optredens met zijn oude band The Libertines, het daten van topmodellen, het vullen van tabloid-pagina’s en hij speelde zelfs een hoofdrol in een Franse film met Charlotte Gainsbourg. Sequel to the Prequel is het derde album van Babyshambles en schijnt vooral ontstaan te zijn door de creatieve inspanningen van bassist Drew McConnell en gitarist Mick Whitnall. Opener “Fireman” is een gejaagd niemendalletje, maar er staan zowaar enkele bijna-pareltjes op het album. Nummers als “Nothing Comes To Nothing” en “Maybeline” hebben een heerlijk meezingbaar refrein en Doherty’s nonchalante en lekker hese stem is sowieso geen straf om naar te luisteren. Het album is een wisselvallig maar toch wel charmant rommeltje. Het wachten is eigenlijk op de onvermijdelijke overdosis, die van deze plaat ongetwijfeld een klassieker zal maken.


mij=EMI

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven