Cayucas – Bigfoot

Cayucas - Bigfoot‘Come on big fat wave, come crashing through.’ Het wordt snel duidelijk dat de surfdudes die zich de Cayuvas noemen uit Californië komen. Zo zonnig als opener “Cayucos” (om het ingewikkeld te maken) tref je het niet vaak. Lekkere Awoo-koortjes en vrolijke Vampire Weekend-gitaren trekken ons kwiek in gang. “High School Lover” is al even gezellig, en het leukste liedje van de plaat. ‘I was like oh my God is this actually happening to me?’, peinst Zach Yudin op z’n Paul Simons in het bedachtzaam eindigende “Will The Thrill”. ‘Why don’t we leave this town wherever the wind blows?’ Maar tot mijn verbazing is het de kwaliteit die de plaat verlaat! “A Summer Thing” is een ongelooflijk zeiknummer, en verenigt alle retro-clichés van Girls in één vermoeiend deuntje. Ineens is de zanger ook een zeurpietje. Op een album van een half uur is dat toch even slikken. Van slackeren wordt het ongeïnteresseerd sloffen op Panda Bear-pantoffels. Daar verandert zelfs een coole referentie aan Ludwig Wittgenstein niets meer aan.


mij=Secretly Canadian

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven