Guild Of Stags – Ode To The Emperor

Guild Of Stags - Ode To The EmperorToen het roemruchte Krezip er in 2009 mee stopte (zo lang geleden alweer? ja, inderdaad), betekende dat voor de meeste bandleden geen einde aan hun muzikale loopbaan. Niet zo gek ook want, bijna allemaal gestudeerd aan de Rock Academie, het was heus niet alleen frontvrouw Jacqueline Govaert die wat kan. Met het meespelen bij onder andere Van Velzen en Anneke van Giersbergen hebben ze zich bezig gehouden sindsdien maar dit Guild of Stags is wel het opvallendste project wat uit de Krezip-as is verrezen. Bassist Joost van Haaren, drummer Bram van den Berg en gitarist JP Hoekstra hebben de Brit Michael Devlin opgeduikeld en zijn met dit Guild of Stags helemaal de seventies rock ingedoken en hier dienen we dus elke vergelijking met Krezip maar overboord te gooien want daar heeft de sound van Guild of Stags hoegenaamd niks mee te maken. En het moet gezegd, die sound is zeker niet verkeerd! Met een vleugje Led Zeppelin, soms het stampende rocksjabloon van AC/DC en soms het bombastische, theatrale van Queen lijkt Ode to the Emperor niet echt een album uit 2013 maar dat mag de pret niet drukken. Overtuigend is het zeker wel en ik kan me zo voorstellen dat live deze band de pannen van het dak speelt dan wel de festivaltent omver blaast. Oké, erg origineel is het misschien allemaal niet maar het is toch een geslaagd debuut, ook omdat het plezier van het spelen duidelijk doordringt tot deze luisteraar.


mij=Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven