JJ Grey & Mofro – This River

JJ Grey & Mofro - This RiverBij mijn vorige baan was ik in de gelukkige omstandigheid dat er een pc met iTunes beschikbaar was die als radio dienst deed. Geen Radio 2 of 3FM of nog erger op de werkvloer, maar net zo lang struinen door de iTunes radiolijst totdat er een leuk internetradiostation gevonden was. Uiteindelijk bleven daarvan een aantal favorieten over, meest Amerikaans en met non-stop ‘eclectic music’. Zodoende hoorde ik regelmatig muziek die hier in Nederland nooit gedraaid werd maar in Amerika wél populair was. Een van de bands die ik regelmatig voorbij hoorde komen was JJ Grey & Mofro. Een grote naam in Amerika maar hier totaal onbekend. En dat is niet zo heel gek, de mix van soul, blues, rock en funk die ze maken klinkt typisch Amerikaans. Maar dat wil niet zeggen dat het hier helemaal niet aan zou kunnen slaan. Dit zevende album van de uit Florida afkomstige singer-songwriter JJ Grey en zijn band Mofro klinkt gewoon erg lekker. Tien groovy liedjes, niets meer en niets minder. Van uptempo soulnummers met goede blazers zoals in “99 Shades Of Crazy”, stampende funksoul in “Florabama”, en smachtende ballads als “This River” en “The Ballad Of Larry Web”. Live komt deze muziek volgens mij nog beter tot zijn recht maar bij gebrek aan optredens hier is de cd een prima alternatief. JJ Grey & Mofro reizen op This River in ruim vijftig minuten langs de overbekende Amerikaanse muzikale wegen en nodigen daarbij zeer uit om je bij hen te voegen en mee te reizen.


mij=V2 / Alligator

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven