Slim Cessna s Auto Club – An Introduction for Young and Old Europe

Slim Cessna.jpgUit de lengte van de nummers kun je al afleiden dat Slim Cessna’s Autoclub vooral een live-band is. Waar de meeste bands hun songs na een minuut of vier zouden afronden, weet het septet uit Denver, Colorado er altijd nog wel een minuut – of meer – aan vast te breien. Live voelt dat heerlijk, op plaat is dat niet altijd even slim. Maar dat is dan ook een van de weinige punten van kritiek die er te verzinnen is bij het beluisteren van deze introductie tot hun inmiddels al twintig jaar omvattende carrière. Van opener – en ultieme meebrulsong – That’s How We Do Things In The Country, via de gewelddadige mini-opera Mark of Vaccination tot afsluiters Magalina Hagalina Boom Boom en He, Roger Williams, hun geluid laat zich eenvoudig definiëren: maniakale, gothic country. Frontmannen Slim Cessna en Jay Munly zijn de voorgangers. Twee zangers die je niet zozeer beluistert vanwege hun zangkwaliteiten, als wel vanwege de manier waarop ze hun verhalen vertellen. Zoals het in de bio staat: Slim Cessna’s Autoclub bespeelt drums, upright bass, pedal steel, banjos, piano, guitar, vocals and stories. Verhalen vol dood, schuld en onschuld, godsbesef en met soms bizarre hoofdrolspelers (de honden in Three Bloodhounds, Two Shepherds, One Fila Brasilia). Een fijne verzamelaar, maar beter nog is de bijgevoegde DVD waarop drie liveshows gepresenteerd worden die ze in een kleine club in Denver speelden. Want hun ideale preekstoel is het podium.


mij=Glitterhouse / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven