The Men – New Moon

The Men - New MoonNaar aanleiding van de release van het vorig jaar verschenen Open Your Heart van het uit Brooklyn afkomstige The Men concludeerde mijn zeer gewaardeerde File Under-collega Gr.R. dat ze je graag op het verkeerde been zetten en de muziek niet in een hokje past: punk, post-rock, whatever. Tja, waar blijf je dan als recensent als je niet meer in hokjes kunt denken… Een gewaarschuwd mens telt voor twee, en dat is maar goed ook, want al de bij de vorige release genoemde hokjes zijn alweer verleden tijd op New Moon. Ga er dus vooral niet met al teveel verwachtingen naar luisteren. Het punkrandje is er overigens nog wel, maar het is vooral heel erg alt.country. Zeg maar de nieuwe Crazy Horse. Het pianogepingel op opener “Open The Door” had zo van Neil Young kunnen zijn, alhoewel het verderop meer richting een lo-fi Pavement gaat. In “Half Angel Half Light” zou het ook Pearl Jam kunnen zijn, zonder Eddie Vedder dan. De link naar Neil Young is daarmee weer gelegd. Uiteraard dekt dit de lading nog niet geheel. Luister vooral zelf en leg je eigen verbanden. Kortom The Men blijft onvoorspelbaar als altijd, maar van het softe moeten ze het in het algemeen nog steeds niet hebben.


mij=Sacred Bones

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven