Mark Mulcahy – Dear Mark J. Mulcahy, I Love You

Mark Mulcahy - Dear Mark J. Mulcahy, I Love YouAcht jaar was het stil rond de Amerikaan Mark Mulcahy. Na het plotseling overlijden van zijn vrouw in 2008 waren zijn kinderen even belangrijker dan de muziek. In 2009 verscheen er nog wel een tribute-album van bewonderaars, waaronder Thom Yorke en Michael Stipe. Niet de geringsten, dus. Maar in 2013 is er dan toch Dear Mark J. Mulcahy, I Love You dat elf liedjes bevat die laten horen dat Mulcahy het nog steeds kan. Ondanks dat de thematiek niet altijd even vrolijk is, is het geen album om slechte zin van te krijgen. Daarvoor moet je bij andere singer-songwriters zijn. Muzikaal is het te vergelijken met werk van David Gray vóór het-wordt-nu-wel-erg-gladjes-tijdperk en Villagers. Niet alle liedjes vind ik overigens even geslaagd. “Let The Fireflies Fly Away” begint me net wat te lollig, maar ik zal niet te knorrig doen. Er is één nummer dat er uitspringt. Dat is “Where´s The Indifference Now” dat stilstaat bij een zelfmoordgeval dat veel vraagtekens achterlaat. Het is helaas herkenbaar. Mulcahy is terug aan het front en zal zijn weg naar de – oude – liefhebbers wel vinden, maar aangezien hij zelfs geen website heeft, is zijn carrière naar ik vermoed niet zijn hoogste doel.


mij=Fire

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven