MGMT – MGMT

MGMT - MGMTQua titel is het derde album van MGMT het minst creatieve. MGMT werd voorafgegaan door Oracular Spectacular in 2007 en Congratulations in 2010. De aanvankelijk catchy MGMT-liedjes op Oracular Spectacular uit 2007 werden op het navolgende Congratulations uit 2010 omgebogen in een wat meer psychedelische richting. De vraag was hoe MGMT op hun derde verder zou gaan: de weg die het succes bracht of de moeilijk begaanbare weg. Ik vrees dat degenen die een kaartje hebben gekocht voor de komende concertreeks nog wel eens vreemd op konden kijken, als ik zo naar dit album luister. De spacy experimentele weg wordt namelijk vervolgd, maar is net wat minder psychedelisch dan op de voorgaande schijf en de verlichting op deze ruimteweg ontbreekt. Het is een trip waar Andrew VanWyngarden (vocalen en gitaren) en Ben Goldwasser (synthesizers en samples) je meenemen in een zwart gat, waarbij ze zelf ook niet altijd weten waar het uitkomt. Het briljante – in mijn ogen – van de vorige albums ontbreekt simpelweg. Het begint al bij de liedjes die niet op het niveau van de voorgaande albums zijn – het is behoorlijk slappe hap. Ze hebben zelf een dikke vinger in de productiepap, maar een strenge, creatieve producer had het album mogelijk goed gedaan. Haalden de vorige twee mijn jaarlijst, deze staat met stip op één in mijn lijstje van de meest teleurstellende albums van 2013.


mij=Columbia

5 reacties

  1. Stonehead

    In mijn verzamelwoede heb ik deze nu toch maar gehaald voor €5. Er zit een downloadcode bij de cd voor de video “The Optimizer”, waarvan de teaser eigenlijk al alles weggeeft;
    https://www.youtube.com/watch?v=uDWGgQIHQho
    De echte video rekt de spacy animaties nog op naar de volledige albumlengte 43 minuten, waarbij moet worden aangetekend dat de SD-versie echt niet om aan te zien is, en je het beste de HD-versie van 3.8 GB kunt downloaden. En ook dan zul je je nog regelmatig afvragen of sommige visuele effecten misschien toch artefacten van een MPEG-encoding zullen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven