Ministry – From Beer To Eternity

Ministry - From Beer To EternityHet heeft er ditmaal alle schijn van dat het muzikale hoofdstuk Ministry tot een definitief einde is gekomen. Weliswaar riep frontman en oprichter Al Jourgensen jaren geleden al dat het over was en logenstrafte hij vervolgens zijn eigen woorden door middel van een heuse wereldtoer en het uitbrengen van het album Relapse, maar nu lijkt het doek dan toch echt gevallen te zijn. Reden hiervoor is de onverwachte dood van gitarist en boezemvriend Mike Scaccia, die tijdens een optreden van zijn andere band Rigor Mortis (hoe wrang kan een naam zijn ) in december 2012 aan de gevolgen van een hartaanval overleed. Zonder zijn steun en toeverlaat bestaat er voor Al geen reden het gestrande schip weer vlot te trekken. Volgens eigen zeggen was het evenwel reeds de bedoeling geweest de band in de mottenballen te zetten alvorens dit morbide voorval plaatsvond. Niettemin vond hij het aan zichzelf en met name aan de nagedachtenis van Mike verplicht nog een zwanenzang uit te brengen in de vorm van From Beer To Eternity. Mede omdat het nog op de plank liggende materiaal te goed was om stof te laten vergaren in een vergeten hoekje van de studio. Het is een alleszins te billijken beslissing van het grote opperhoofd geweest. De band klinkt nog immer gemotiveerd en leukt het industriële geluid op met allerlei samples en elektronische bliepjes. Bij vlagen komt men furieus uit de hoek met extreem zwaar aangezette akkoorden en staccato riffs, die herinneringen oproepen aan de hoogtijdagen van begin jaren negentig toen Psalm 69 de wereld op haar grondvesten deed schudden, terwijl de zang van ome Al nog even maniakaal klinkt als in het prille begin. Mocht dit album inderdaad het laatste wapenfeit van Ministry zijn, dan vormt het wel een waardig slotakkoord van een imposante loopbaan.


mij=AFM

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven