Telstar Sound Drone – Comedown

Telstar Sound Drone - ComedownIk weet niet wat u voor associaties krijgt bij een bandnaam als Telstar Sound Drone, maar bij mij zijn die niet echt geweldig. Telstar, de voetbalclub – al heb ik weinig met voetbal in het algemeen. Telstar, het platenlabel. Met alle respect, maar hier win je het niet mee. Als je er dan echter Sound Drone achter ziet staan, dan geeft dit toch een wat andere, in mijn ogen positieve richting aan. Alsof er een log herrie-apparaat op je af gaat komen. Dat is dan ook het geval. Het trio Telstar Sound Drone (twee van de drie leden zitten in het hier wat bekendere Baby Woodrose) komt uit Denemarken en Comedown is hun debuutalbum. Hiervoor kwamen er twee ep’s uit, maar dat was in een andere bezetting. Zeven drones worden er afgevuurd die je stuk voor stuk in een bepaalde sfeer willen brengen. Dan weer gaat het tempo omhoog, dan weer omlaag. Krautrock, psychedelica, noise, noem de associaties en je hebt deze release samengevat. Hier en daar is er nog een gastmuzikant, maar het meeste bespelen ze zelf. En op een prettige manier, ik heb wel iets met deze psychoherrie. De Spotify-versie kent overigens twee extra tracks.


mij=Bad Afro Records/Suburban Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven