The Airborne Toxic Event – Such Hot Blood

The_Airborne_Toxic_Event_-_Such_Hot_Blood.jpgHet kan een vloek zijn, zo’n hitje van je debuutplaat. Je gaat iets harder de wereld door, de podia worden meteen wat groter en de platenmaatschappij legt de lat wat hoger. Het rare was dat het betreffende hitje, Something Around Midnight, een ietwat archetypisch hitje was. Niet het standaard coupletje-refreintje, maar een aan één stuk doorrazende litanie over die ex die je ineens tegenkomt. Het deed het wel goed op de festivalweiden en daar borduurde The Airborne Toxic Event op voort, door een groter geluid te zoeken. Dientengevolge viel het tweede album van de band The Airborne Toxic Event wat tegen. Bij de derde plaat Such Hot Blood is de band rond Mikel Jolletdaar gelukkig op teruggekomen en doen ze weer waar ze goed in zijn: puntige arenarock met een twist en gebruik maken van datgene dat je voor hebt op alle andere Amerikaanse stadionrockers, namelijk violiste: violiste Anna Bulbrook. Als zij in het spel komt, op de viool of zingend in duet met Jollet, wordt het meteen een stukkie aangenamer. Natuurlijk, het blijven Amerikanen met weidse gebaren, maar Jollet houdt het bij tijd en wijle klein en voor de rest weet hij zijn cliche’s goed in te zetten (“The Fifth Day” is nu al een prima afsluiter van de show). En met “Safe” heeft hij er wellicht een tweede hitje bij. Fijn plaatje dit, erg fijn, en het moet de band toch een late middag-slot op Pinkpop op kunnen leveren…


mij=Island

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven