Tom White – Opposing Forces

Tom White - Opposing ForcesNaar verluidt is de 42-jarige Amerikaan Tom White in 2002 naar Nederland verhuisd om hier muziek te gaan maken. Dit blijkt echter een gerucht te zijn, naar eigen zeggen is hij hier voor de liefde gekomen en later pas muziek gaan maken. Ik vraag me af of het hem zal gaan lukken met zijn Opposing Forces. Het album lijdt namelijk aan een gebrek aan goede liedjes. Geen pakkende melodieën, matige composities, een middelmatige stem en zwakke teksten. Ik kan gerust zeggen dat het een uitermate saai album is. Tom White is duidelijk fan van Coldplay en van bombastische rock zoals Muse die maakt. Hij heeft die twee stijlen geprobeerd samen te smeden, maar mijns insziens is dat volledig mislukt. Ik hoor nergens een echt eigen geluid maar slechts een album vol goedbedoelde pogingen. Even dacht ik aan het begin van “Unique” dat dit nog weleens een aardig liedje kon worden, totdat Tom in het refrein losbarst in de niet zo originele tekst “unique, that’s you” en dat vervolgens maar blijft herhalen, compleet met zoetsappige koortjes. Mijn verzadigingspunt is dan al bereikt maar dat was pas nummer 9, nog drie nummers te gaan! Het moet gezegd, “Level 15” is zowaar een aardig nummer met een verrassend eind, maar één klein lichtpuntje tussen twaalf nummers is echt te weinig.


mij=Marista

5 reacties

 1. Tom White

  Beste Janineka,
  Ik heb een correctie mbt jouw artikel. Ik ben naar nederland gekomen voor de liefde, niet om muziek te maken. Ik verhuisde hier tijdens een periode waar ik geen muziek maakte. Alleen pas ik al een tijdje hier was begon ik weer muziek te maken en schrijven. Aub het artikel corrigeren.
  Mvg
  Tom

 2. Tom White

  Beste Janineka,
  Ik heb een correctie mbt jouw artikel. Ik ben naar nederland gekomen voor de liefde, niet om muziek te maken. Ik verhuisde hier tijdens een periode waar ik geen muziek maakte. Alleen pas ik al een tijdje hier was begon ik weer muziek te maken en schrijven. Aub het artikel corrigeren.
  Mvg
  Tom
  Beste Tom White,
  Mijn excuses voor de fout. Ik heb het inmiddels aangepast.
  Groet,
  Janineka
  Dank je wel Janineka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven