Udarnik – Mommy Shoots A Reindeer

Udarnik - Mommy Shoots A ReindeerUdarnik komt uit Nijmegen en komt voort uit o.a. Furtips. En dat vond ik een sublieme band zeg! Maar ja, da’s ook alweer bijna tien-twintig jaar geleden. En daar kunnen we nu toch echt niet meer massaal op teren. Dus, enter Udarnik, wat zoiets als de hardstwerkende en best presterende arbeider betekent. Ach, de heren hebben Killdozer, Unsane, Melvins, Jesus Lizard en Hammerhead hoog in het vaandel staan en opgetreden met No Means No, dus iets zegt me dat Udarnik wel weet wat aanpakken is. Sowieso, wie bij mij begint over Melvins, Love 666, Chokebore en Hammerheart als uitgangspunt, die kan wat potten breken. Dan gaat het dus niet om perfect spel, het gaat om kracht door samenspel. Het gaat om de ruwe intentie, het gaat om de ongepolijste punk- en noisementaliteit waar de drie heren elkaar opjutten om tot logge oerknallen te komen. Leidraad is de grindmolenbas. De hakkelende en beukende drums en laaggetunede gitaarpartijen doen de rest. De vocalen zijn rauw en recht voor zijn raap. Tja, en dat levert spanningsbogen en explosies op die we inderdaad kennen van een Killdozer of Melvins. Prima alternatief noiseplaatje voor lompe onbehouwen arbeiders die zich willen doen gelden, dus!


mij=UPK

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven