Arabrot – Arabrot

Arabrot - ArabrotVikingen zijn het! Boeren uit het hardste hout gesneden. Arabrot uit Noorwegen koppelt de Melvins aan het blackmetalgenre waar Noren een patent op lijken te hebben. Tja, en dat dat nog niet eerder is verzonnen, dat mag een wonder heten. Het grappige aan deze cd is dat Arabrot er alles aan doet om lomp, traag en log over te komen. Met de cadans van een heimachine profileert de band zich als een beginnende stonerband die niet sneller en harder kan. Dan merk je hoezeer Arabrot is beïnvloed door bands als Swans, High on Fire, Jesus Lizard en Melvins. Zanger Kjetil Nernes boert en buldert ook liever dan dat hij echt zingt. Wat dat betreft is de man het Noorse equivalent van Gibby Haynes. Maar Arabrot heeft wel degelijk gevoel voor subtiliteit. Op het vorig jaar verschenen ep’tje Mæsscr bijvoorbeeld, waar covers van Death In June en Lee Hazelwood op staan die minitieus ontleed en geanalyseerd zijn. Arabrot kan dus wel degelijk anders dan lomp en log. Het is slechts iets dat de heren niet willen. Arabrot is een uitlaatklep waarin de band zich kan profileren als een stelletje cynische, zwartgallige, overal tegenaan schoppende boeren en dan helpt zo’n logge titanenhouding wel. Vraag maar aan Union Carbide Productions, Clutch, Killdozer of voor mijn part Bedtime For Bonzo uit Hasselt. Lijkt me ook lekker als zanger Kjetil Nernes om zo’n Vikingenrol aan te nemen op het podium. En dat ‘t werkt heb ik onlangs mogen aanschouwen toen Arabrot het voorprogramma was van Kvelertak. De zweepslagen, de militante riffs, de noiserockexplosies en de boosaardige teksten zorgden voor ouderwets metalvertier. Gewoon, uit het juiste hout gesneden, zeggen we dan maar.


mij=Fysisk Format

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven