August Burns Red – Rescue & Restore

August Burns Red - Rescue & RestoreRescue & Restore is wat de band belooft. August Burns Red houdt vast aan zijn brutale bulderende metalcore vol overspannen neurotische gitaarriffs, boertige vocalen en plompe drums. Maar de band herijkt zichzelf met catchy tussendeuntjes die bijna tegen de drum & bass aanleunen. In zijn eigen oncompromisloze stijl verpakt, dat wel. De band voegt op dit vijfde album akoestische gitaren, strijkarrangementen en samenzang toe. Melodie heeft zijn plaats gekregen naast het niet aflatende geweld van August Burns Red. Voor het eerst heeft de band minutieus nagedacht over het inpassen van verschillende elementen. Daarbij moet het uitgangspunt zijn geweest dat intense kracht en bruut geweld beter overkomen als je die laat voorgaan door rustige, melodieuze passages waar technisch spel om de hoek komt kijken. Rescue & Restore is een bruut werkje geworden dat adempauzes bevat. En dus lijkt August Burns Red een volleerd meester in timing geworden. Spanning, kracht, geweld en pure frustratie zijn elementen die niet zonder een perfect gevoel voor timing gelanceerd kunnen worden. De intermezzi geven bovendien aan dat August Burns Red niet een zoveelste boerenmetalband is met een beperkt inzicht. Steeds meer snapt de band de schizofrene aanpak van een John Zorn en zet dat om in gecontroleerde gekte. Laat de gemiddelde kooivechter maar lukraak klappen uitdelen. August Burns Red walst met timing en tactiek over alles en iedereen heen.


mij=Hassle

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven