Bart Van Der Lee – Ballads For The Heathens Or Dying

Bart Van Der Lee - Ballads For The Heathens Or DyingAls ik een voor mij onbekende Nederlandse naam op een affiche van een poppodium zie staan, dan denk ik al meteen: zal wel uit de The Voice school of de Beste Singer-Songwriter van Nederland klas komen In het geval Bart Van Der Lee heb ik wat dat betreft ook gelijk, hij deed in 2012 mee aan het programma van Giel, maar had al de nodige releases op zijn naam staan. In 2010 was er een Between Tall Trees op Snowstar Records en hiervoor waren er al drie releases in Eigen Beheer. Van Der Lee haalt nu voor het eerst dit weblog en dat is te danken aan Ballads For The Heathens Or Dying dat wederom via Snowstar verschijnt. Het is een knalblauw digipack voorzien van een prachtige illustratie op de hoes en in het tekstboekje. Kijk, daarom koop je dus fysieke albums in plaats van die suffe downloads – al dan niet legaal. Het zal je gezien de titel vast weinig verbazen dat het geen feestje is op Ballads For The Heathens Or Dying: de dood is het thema op de ‘moord’ballades. Toch wel grappig dat ik dan een liedje als het zwartgallige “In The Woods Upon A Hill” aan het meezingen ben: ´Oh Nataly, won´t you come and rescue me´. Als je Van Der Lee muzikaal wil plaatsen dan is dit ergens in de Nick Cave- en Tom Waits-hoek, maar dan met wat minder power. Zeg maar: meer singer-songwriter. Nou hoop ik niet dat dit een negatieve kwalificatie is, want Van Der Lee heeft veel in zijn mars: muzikaal maar ook tekstueel. Zo zingt hij in “Drown In These Arms”: ‘This is a point of no return. Out of the depths of my soul. No matter how hard you struggle. No matter how hard you try. You will forever take. The placet that I gave.’ Slik. Eerdaags is hij misschien wel bij u in de stad te zien. U bent gewaarschuwd.


mij=Snowstar Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven