WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-15ad1f-20d60-610b.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Bettens – Waving At The Sun – File Under: New Music

Bettens – Waving At The Sun

Bettens - Waving At The SunIk zal altijd een zwak blijven houden voor K’s Choice. Nadat ik ze in 1994, toen nog als The Choice, als voorprogramma van The Indigo Girls zag was ik fan van hun prachtige sound en vooral van de schitterende stem van Sarah Bettens. Hun tweede cd Paradise In Me is nog altijd één van mijn favoriete platen van de jaren negentig. Ik kocht trouw hun cd’s en heb tig concerten van ze gezien maar na ruim vijf jaar bekoelde de liefde een beetje. Sarah en Gert Bettens’ inspiratie was namelijk een beetje opgedroogd en na de vierde cd Almost Happy uit 2000 trokken ze de stekker uit K’s Choice en richtten ze zich op solowerk. Dat miste toch dat ene speciale wat zij als broer en zus wél voor elkaar kregen. Kennelijk zagen ze dat zelf ook in want in 2010 herrees K’s Choice uit haar as en verscheen Echo Mountain. Een dubbelalbum met een ‘harde’ en ‘zachte’ kant, voor de helft geslaagd omdat de harde kant mijns inziens beduidend beter was dan de ietwat saaie zachte kant. Broer en zus Bettens hadden een hele andere uitdaging nodig. Die kregen ze onlangs van Dixie Dansercoer. Deze Belgische poolreiziger vroeg hen om muziek te schrijven voor “Beyond The Challenge”, een documentaire over zijn laatste Zuidpoolexpeditie. Omdat dit project afweek van hun eigen muziek en het specifiek voor een film was, besloten ze het om het onder de naam Bettens uit te brengen. Het resultaat heet Waving At The Sun en is erg geslaagd. Het kan gerekend worden tot het beste wat Sarah en Gert uitbrachten sinds 2000. Zeker, de gezongen liedjes wijken niet erg af van hun K’s Choice materiaal, maar “Surrender”, “Hell Like Heaven” en “The Sound Of Nothing” klinken frisser en beter dan K’s Choice in jaren klonk. Het album bevat ook een paar prachtige instrumentale stukken zoals de mooie opener “Dark Day” en het spannende Sigur Ros-achtige “We Are Glaciers”. Wat ze ook doen, ik zal zoals gezegd altijd een zwak houden voor de muziek van broer en zus Bettens. Ik hoop dan ook dat dit prima uitstapje onder hun familienaam een goede boost zal zijn voor een blijvende heropleving van hun muziek.


mij=Wallaby

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven