Crocodiles – Crimes Of Passion

Crocodiles - Crimes Of PassionDe vierde schijf alweer van het o zo Brits klinkende Crocodiles uit San Diego. De Amerikanen Charles Rowell en Brandon Welchez hebben er alles aan gedaan om Primal Scream met Jesus & The Mary Chain met elkaar te verenigen. En dat is wat Crimes Of Passion eigenlijk is. Een grote flirt naar het cv van mijnheer Bobby Gillespie. Tel daar de gruizige en lijzige productie van Sune Rose Wagner bij op, die eerder werkte met The Raveonettes, en je hebt een top-cd voor in de auto. Ik houd van de onbezoldigde rock van dit kaliber. Het is perfecte automuziek, goed voor op elk feest en het bevat een heerlijk swing after die we kennen van The Stone Roses of Dandy Warhols. Bovendien gaat de band maar al te graag mee in licht-bezwerende deuntjes die in het verlengde van The Beatles’ “Tomorrow Never Knows” liggen. Weer een pluspunt voor Crocodiles. Er zijn zowaar een paar producties die bij mij altijd goed overkomen. Alle producties van Phil Spector bijvoorbeeld. Maar ook het gros der Madchester Britpop met een mengeling van rave, rock en psychedelica kan mijn goedkeuring wegdragen. Combineer dus The Shondells met The Charlatans en voeg enorme reverb- en distortiongitaren toe en ik ben verkocht. Crocodiles snapt dat.


mij=Zoo Music

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven