Destruction Unit – Deep Trip

Destruction Unit - Deep TripDestruction Unit komt uit Arizona en is ooit opgericht door Jay Reatard. Bandlid bij wijlen Jay Reatard en thans frontman van Destruction Unit is Ryan Rousseau. Wat Reatard ooit beoogde was om punk en spacerock in elkaar te laten opgaan. Noem het een mix van Hawkwind en The Stranglers. Deep Trip is een spaced out- en toch een punkalbum. Alsof Vivian en Neil de beste vrienden zijn. Waar het op neerkomt is dat ondanks de goedbedoelde pogingen van Rousseau Deep Trip een gierende gitaarplaat is geworden vol flangereffecten. Eentje met meer Damned- en Bauhausvocalen dan eigenlijk de bedoeling was. En eentje waarvan de uitkomst al bekend was. Mix punk met wave en psychedelica en je komt uit bij Ziggy Stardust. Rousseau mag dan nog zoveel baanbrekend vooronderzoek hebben verricht, de plaat kan regelrecht geruild worden voor elke ‘Major Tom’-productie. Echt doen, wat na vijf songs begint Deep Trip een irritante schreeuw- en noiseschijf te worden waarbij de gitarist en de drummer elkaar beginnen af te troeven. De songs zijn blijkbaar voor Destruction Unit niet meer interessant, de in elkaar geflanste climax des te meer. Destruction Unit is op Deep Trip maar een gekunsteld zooitje ongeregeld.


mij=Sacred Bones

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven