Eyes Set To Kill – Masks

Eyes Set To Kill - MasksEyes Set To Kill produceert een bak post-hardcore herrie, enigszins vergelijkbaar met Papa Roach, waar ooit mee getourd werd, maar dan een tandje ruiger. De spil van de band wordt gevormd door de zusjes Alexia en Anissa Rodriguez. Waar laatstgenoemde de snaren van haar basgitaar in een soort oorverdovend ritme geselt, zoekt de eerste haar heil op de gewone gitaar en achter de microfoon. Masks is inmiddels het vijfde studio album sinds de oprichting in 2003 en misschien wel het meest coherente tot nu toe. Volgens boegbeeld Alexia komt dat doordat de band nu eindelijk de stijl heeft gevonden die het beste in de vier leden naar boven brengt. Vandaar ook de titel van het kleinood die symboliseert dat de maskerade voorbij is, zodat nu eindelijk het ware potentieel tot vol wasdom kan komen. Gesteld kan worden dat de band inderdaad het onderste uit de kan heeft gehaald om tot een volwaardige prestatie te komen. Het muzikale palet wordt gevormd door grillige riffs en een doorgaans vlot ritme met ruimte voor dynamiek, waarbij de ‘gewone’ zang van Alexia afgewisseld wordt met screams van tweede gitarist Cisko Miranda. Het geheel is gegoten in een beton harde productie van Steve Evetts, bekend van ondermeer The Dillinger Escape Plan en Sepultura. Hetgeen de rauwe klanken zeker ten goede komt. Met dit nieuwe album geeft de band duidelijk haar visitekaartje af en laat tevens zien klaar te zijn voor het grote werk.


mij=Century Media

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven