Seeed – Seeed

Seeed - SeeedMisschien was u ze al vergeten, of misschien kende u ze niet eens zoals ik, maar de swingende oosterburen genaamd Seeed zijn terug met een nieuw album. Begin deze eeuw maakte Seeed met haar vlotte dancehall menig festival en zaal onveilig. Dit titelloze album is hun nieuwste wapenfeit en het eerste dat mij opvalt is de aalgladde, uitermate radiovriendelijke productie. Ik moest heel even goed naar het hoesje kijken want ik dacht even dat The Killers een reggaeliedje hadden opgenomen toen ik naar You & I zat te luisteren. Maar goed, niet zeuren, de elf leden van Seeed maken prima liedjes, spelen lekker strak en gelukkig durven ze ook een beetje met dynamiek en verschillende tempi te spelen. Single Blink Blink is een keurige, hitgevoelige deun en ook als ze overstappen naar hun moerstaal in Deine Zeit stoort dat deze luisteraar niet. De flirts met hiphop en pop klinken niet te gekunsteld en het lijkt erop dat Seeed de reggae- en dancehall ritmes waar ze hun naam mee vestigden een beetje loslaten. Dat kan een natuurlijke ontwikkeling zijn van de band maar creëert tevens het gevoel bij mij dat het album wat stuurloos is. Vlees noch vis, of anders gezegd: geen reggae en geen hippe pop. Beetje van alles niks en niks aan de hand. We zullen zien wat de toekomst brengt, maar ik vermoed dat Seeed het toch echt van de optredens moet hebben. Dit soort albums, zonder enige spanning en zonder echte hits, zullen de massa’s niet overtuigen.


mij=Sony

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven