Tullycraft – Lost In Light Rotation

Tullycraft - Lost In Light RotationLost In Light Rotation is het debuut van Tullycraft. Op File Under, wel te verstaan. Want als ik zo even tel, dan is dit toch mooi al hun zevende album sinds 1996 – inclusief een opgevoerde verzamelaar. Hun vorige album verscheen in 2007, en dat is toch weer even geleden. De band uit Seattle begon als een trio, maar is inmiddels een vijftal. Sean Tollefsen is de leadzanger (en bassist) en heeft een wat vlakke stem die mij op de duur wat gaat vervelen. Gelukkig heeft hij in de loop der jaren assistentie gekregen van een zangeres, Jenny Mears. Zij voegt met haar stem een typisch Velvet Undergroundgeluid (à la Maureen Tucker) toe en brengt net de afwisseling die het nodig heeft. Muzikaal gaat het heen en weer tussen indiepop, lo-fi en hier en daar zit er een punkrandje aan. In een klein half uur worden er elf liedjes doorgejast die mij in ieder geval vrolijk stemmen. Luister maar eens naar “Wake Up, Wake Up” of het titelnummer. De liedjes klinken als die van een typische DIY-band en wekken niet de suggestie dat het vijftal op een werelddoorbraak uit is. Toch is de plaat gemixt door Phil Ek, o.a. Fleet Foxes. Hij maakt de band niet anders dan hij in werkelijkheid is. De groep is uitermate geschikt voor een kleinere alternatief podium waar u dan malloten als ondergetekende vindt. Wereldschokkendd mag het dan niet zijn, deze cd blijft voorlopig in de buurt van mijn cd-speler.


mij=Fortuna Pop/Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven