U-God – The Keynote Speaker

U-God - The Keynote SpeakerIn de vermakelijke documentaire Rock The Bells organiseert een hardcore Wu-Tang Clan-fan een festival met als doel de originele line-up van de hiphopgroep bij elkaar te brengen. (Dat kon nog net in 2004…) Het lukt, maar gedurende de hectische dag gaat er van alles mis. Ergens richting showtime komt de organisator backstage een kerel tegen. ‘Are you Divine?’. Even is het stil. Dan introduceert de man zich als Jamel Irief, oftewel Masta Killa. Oeps! De Wu-Tangers zijn soms lastig uit elkaar te houden. Of U-God hetzelfde had kunnen gebeuren? Het zou zomaar kunnen. Op The Keynote Speaker, komt de feature van Method Man in elk geval als geroepen. U-God zelf heeft een donderende stem, passend bij zijn alias, maar hij formuleert letterlijk en figuurlijk niet al te scherp. Ook de beats tikken weg zonder op te vallen. Op zijn best is de plaat als er voluit retro wordt gegaan. “Heavyweight” wordt zo het zwaartepunt. Een korte, wiebelende sample stopt wat peper in de delivery van U-God. (Logisch, de ‘bar’ is zo weer om.) Hij komt ‘r met zijn tofste opschepsels en noemt zichzelf de ‘MC conditioner’. In het refreintje mag de soulsample uitlopen, voor een potje Masta Ace-nostalgie. ‘Got plenty big things under my belt.’


mij=Soul Temple

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven