Bad Religion – Christmas Songs

bad_religion-christmas_songs.jpgOf je nu wilt of niet, in december zul je er toch aan moeten geloven. De goedheiligman heeft zijn hielen nog niet gelicht of Chris Rea stapt snel in de auto, Wham trekt de skijassen aan en Mariah zet ons op haar verlanglijstje. Een maand dus, om de radio zoveel mogelijk uit te laten staan. Maar, wanneer het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dan is daar gelukkig altijd een alternatief. Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat Bad Religion een onvervalst kerstalbum uitbrengt. Ga maar na, een zanger die is opgegroeid als misdienaar, liedjes doordrenkt met overdadig aanwezige koortjes, teksten doorspekt met Jezus en de kerk: God is nooit ver weg bij Bad Religion. En wie verwacht dat het hier gaat om vloeken in de kerk komt bedrogen uit, Christmas Songs bevat acht puntgaaf uitgevoerde kerstklassiekers zonder ook maar een greintje spot. Niet geheel onverwacht passen de traditionele melodieën perfect bij Greg Graffin’s stichtelijke stem en blijken liederen als ‘O Come All Ye Faithful’ en ‘God Rest Ye Marry Gentlemen’ stiekem ware punkkrakers. De opbrengsten gaan naar het goede doel en er is zelfs een adventkalender met snuisterijen. Verder klopt het natuurlijk voor geen meter, alsof Wilders Koranversen voordraagt of Ajax supporters uit volle borst het ‘Hand in hand, kameraden’ zingen. Daar zit heel wat zeer bij een hoop fans, maar Bad Religion bewijst in mijn ogen nu juist wat de echte punkmentaliteit is: als wij er zin in hebben, dan doen we het gewoon. En als je het niets vindt, wel…


mij=Epitaph

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven