Diane Coffee – My Friend Fish

Diane Coffee - My Friend FishDe jaren zestig kunnen weer. In Nederland hebben we bijvoorbeeld Jacco Gardner die uit dit tijdperk zijn inspiratie haalt. In Amerika is er Foxygen wiens We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace & Magic toch een van de fijnere 2013-releases is op dit vlak. Sommige creatieve geesten hebben aan één band niet genoeg en zo heeft Foxygendrummer en Disneystemacteur (o.a. in The Lion King) Shaun Flemming nog een band. Deze luistert naar de naam Diane Coffee en My Friend Fish is hun debuutalbum. Naast Flemming zijn er nog twee muzikanten: Joey Lefitz en Jonathan Radon. Deze laatste kennen we van – jawel – Foxygen. Ook bij Diane Coffee wordt de inspiratie gezocht in de roerige jaren zestig en weerklinken er naar Flemmings zeggen de 4 B´s: The Beatles. Beach Boys, David Bowie en Bill Withers. Hier wil ik dan nog wel aan toevoegen dat dat is aangevuld met een gezonde dosis soul en een portie ´feelin´groovy´ Simon & Garfunkel. Tien liedjes staan er op deze schijf die net de 32 minuten lengte passeert. Misschien wat kort, maar als ze gewoon allemaal raak zijn, dan hoor je mij niet klagen. Integendeel, My Friend Fish vind ik zelfs geslaagder dan de Foxygenrelease. En die is ook al niet misselijk.


mij=Western Vinyl / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven