Fire At The Sun / Tiger Pilots / Echoland

Het mag slecht gaan met de muziekindustrie, maar nieuwe bandjes en releases blijven komen. Hieronder drie bands die het lef hadden hun ep naar de File Under-burelen op te sturen.
Fire At The Sun - Fire At The SunFire At The Sun is een Eindhovense rockband met zangeres die het midden houdt tussen Krezip, Within Temptation en Skunk Anansie. Drie liedjes hebben ze opgenomen op de ep Fire At The Sun. Ze variëren van meer uptempo werk naar de gevoelige snaar. Het is geen vervelende luisterervaring geworden, maar ik heb geen behoefte om hier meer van te horen. Het kabbelt teveel voort en voegt weinig toe aan wat we al kennen. Sorry Eindhoven ‘Rock’city.
Tiger Pilots - The Truth About LiesHet Amsterdamse kwartet Tiger Pilots heeft ook drie liedjes op een ep gezet. Het heeft de titel The Truth About Lies meegekregen. Tiger Pilots zoekt het in de donkere eighties zoals we die kennen van Joy Division. Of recenter Interpol, maar in dit geval met uit de Placebo-hoek. Ook hier is het geen huilen met de pet op, maar echt heel enthousiast word ik er ook niet van. Dit is eerder gedaan, en beter, en de zang trek ik denk ik niet een heel album. Desondanks is mijn advies dat ze vooral door moeten gaan en zoeken naar vernieuwende wegen. Want als de goede afslagen genomen worden dan konden we hier nog wel eens meer van horen.
Echoland - This Is A PictureHet zestal Echoland – slecht googlebare naam trouwens – komt uit Leeuwarden en This Is A Picture kent vijf liedjes. Het geluid is wat dun, al is het toch wel bijzonder dat dit op een mobiel is opgenomen. Dan valt het eigenlijk nog reuze mee. Muzikaal is het wat moeilijk in een hoekje te passen: beetje Eels, beetje progrock, beetje psychedelica. Het levert in ieder geval een origineel geluid op waarin de muziekhoeken met onverwachtse wendingen verkend worden. Volgens eigen zeggen zouden ze nu in de studio zitten om een volledige plaat op te nemen. Hopelijk is het geluid wat voller. Het zou zomaar eens een heel interessante plaat kunnen worden.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven