Lynn Goldsmith – Rock and Roll Stories (boek)

Lynn Goldsmith - Rock and Roll Stories.jpgVerwacht geen ranzige verhalen over vernielde hotelkamers, horden groupies, sloten drank, en bergen coke in Rock and Roll Stories. Dit koffietafelboek is de nog zwaarder geïllustreerde bewerking van het eerder in 1995 verschenen PhotoDiary, het levensverhaal van fotografe Lynn Goldsmith. Ze was een meisje dat opgroeide in jaren zestig in een keurig middle class-gezin en dat met een heleboel geluk en een goed gekozen vriendenkring de kans kreeg om de groten der aarde – we hebben het hier over de rockwereld – voor haar camera te krijgen. Begonnen als zangeres in een regionale band – die prompt chique voorprogramma’s mocht verzorgen – kwam ze min of meer per ongeluk bij het blad National Lampoon terecht. Daarna ging het snel. Ze ging de marketing doen voor Grand Funk Railroad en – ze is niet al te bescheiden in haar voorwoord – maakte hen tot wereldact. Via haar zus verkeerde ze met John Cale, Andy Warhol en anderen, kreeg ze The Stones voor haar camera en Bob Dylan, volgde ze Springsteen op zijn weg naar succes, moest lachen om de verhalen van Frank Zappa en toerde met iedere stadionact uit de jaren zeventig. Dat leverde prachtige, gestyleerde foto’s op die wel wat weg hebben van het werk van Helmut Newton. Glossy, glamorous, maar wel met humor. Overigens zou je Lynn Goldsmith ook onder een andere naam kunnen kennen: Robert Palmer liet haar onder pseudoniem Will Powers een plaat opnemen die nog succesvol was ook. Met dank aan onder meer Sting.


mij=Abrams

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven