Mirco & De Wijze Mannen – Is Het Kunst Of Mag Het Weg?

Mirco & De Wijze Mannen - Is Het Kunst Of Mag Het Weg?Het is nu niet de tijd voor Nederlandstalige popmuziek. Of je moet de Volendamse scene met dat olijke duo hiertoe rekenen. Ik kom eigenlijk tot twee geslaagde Nederlandstalige albums dit jaar (Kelderkoorts van Meindert Talma en De Tweede Speeldoos van Roosbeef/Florim). Ik hoopte dan dat het Amsterdamse/Haarlemse Mirco & De Wijze Mannen met Is Het Kunst Of Mag Het Weg? ook een noemenswaardig album had uitgebracht. De hoes doet goedkoop aan, maar dat doen de hoesjes van de door mij zeer gewaardeerde Zahnfleisch – ook Nederlandstalig – ook. Het zou dus een goed teken kunnen zijn. Als ik Is Het Kunst Of Mag Het Weg? draai, dan bedenk ik me dat er eigenlijk zo weinig rock ‘n’ roll in de Nederpop is. Ik bedoel, waar ging het mis na Peter Koelewijn? Of misschien na Polle Eduard? Mirco en zijn Wijze Mannen, die in werkelijkheid ook rustig vrouw mogen zijn, lijken aanvankelijk een rock ´n´roll-poging te doen, maar houden dit niet vol. Kennelijk gedijt rock ‘n’ roll in hun visie het best tussen meer ingetogen liedjes. Muzikaal zit het best aardig in elkaar, denk hierbij aan een band als De Dijk. Bij Engelstalige liedjes stoor ik me niet zo snel aan teksten, maar in onze moerstaal kan dit een album maken of breken. Ik vind de teksten van Mirco Haarmans af en toe wel magertjes. Zo worden in “Kom Voor Jou” de nodige vrouwen bezongen, maar wordt er erg gekunsteld gerijmd, zoals Suzanne op behangen en Helene op verwennen. Ril…. Al moet ik eerlijk zeggen dat een melancholiek liedje als “Nog Lang Niet Klaar Hier” gehoord mag worden: ´De Heer is in de hemel. De duivel te dichtbij. Heb ik iets te kiezen? Of kiest het gewoon mij?` Ja, slik, wie zal het zeggen. Ik denk niet dat Is Het Kunst Of Mag Het Weg? hun veel succes zal brengen, maar gelukkig heeft deze zuurpruim het niet voor het zeggen.


mij=Marista

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven