Miss Molly & Me – Travelers

Miss Molly & Me - TravelersHet valt me niet mee, het luisteren naar Travelers, de tweede cd van het Nederlandse duo Miss Molly & Me. Ik denk onwillekeurig toch steeds aan Danni Lowinski, de rol die zangeres Marlijn Weerdenburg vertolkt in de gelijknamige serie op SBS6. Haar muzikale partner Helge Slikker is naast frontman van de band Storybox succesvol met het componeren van film- en theatermuziek. In 2012 won hij zelfs een Gouden Kalf voor zijn muziek voor de film Kauwboy. Dit film- en theaterleven van Weerdenburg en Slikker loopt als een rode draad door de 13 liedjes van Travelers. De liedjes vertellen samen een verhaal wat zich uitstekend leent voor een theatervoorstelling. Ik vind het dan ook meer dan logisch dat ze momenteel optreden in theaters en niet in concertzalen. Al in opener “Gotta See It All” leidt Slikker de reis in die Miss Molly & Me vervolgens op de daaropvolgende twaalf liedjes voortzet, geïnspireerd door de buitenlandse tour die ze in de eerste helft van het jaar maakten. Als cd op zich, zonder voorstelling, slaat het toch minder aan. Aan de liedjes ligt het nog niet eens zozeer, het zijn prima melodieuze kleine popliedjes, om en om gezongen door Helge en Marlijn, wier kraakheldere stem me overigens weer vaak doet denken aan die van Ricky Koole. Maar ze zijn kaal gearrangeerd en iets te theatraal naar mijn smaak. Prima voor een avond in de schouwburg waar het verhaal bij de liedjes verteld wordt, als cd met alleen de liedjes mist het net wat overtuigingskracht. Overigens las ik vandaag in ons plaatselijke sufferdje dat Miss Molly & Me afgelopen donderdag nog in mijn woonplaats in het theater stond. Als ik dat had geweten zou ik serieus overwogen hebben om te gaan kijken, nu heb ik het gevoel dat ik met alleen het luisteren naar de cd een helft gemist heb.


mij=V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven