Monster Magnet – Last Patrol

Monster Magnet - Last PatrolVoor velen zal de naam van Monster Magnet een weggestorven klank uit het verleden zijn, die slechts sporadisch een belletje zal laten rinkelen, herinneringen oproepend aan legendarische albums als Dopes To Infinity en Superjudge. Toch is de band door de jaren heen muziek blijven maken. Mede door het excessieve gebruik van drugs door frontman Dave Wyndorf en zijn obsessieve fixatie om een live geluid te creëren, kwam de focus de laatste jaren meer en meer te liggen op een klankpalet dat ver afstond van de oorspronkelijke stoner roots. Maar Dave heeft het verslavende juk van zich afgeworpen en het geluid vanuit de begindagen weer omarmd. Last Patrol kan qua impact weliswaar niet wedijveren met de klassieke albums, maar is alleszins de moeite waard. De gortdroge rock is aan de kant geschoven ten faveure van de psychedelica en het geheel piept en kraakt in volledige overeenstemming met het flitsende artwork van het album weer dat het een lieve lust is. Dave klinkt als herboren en door de inbreng van maar liefst drie gitaren en een strakke productie knalt de muziek als een moker in het gezicht. Niet alle composities zijn even sterk, maar door de bank genomen laat de laatste boreling van een jarenlang vertroebelde geest een positieve indruk achter die beslist smaakt naar meer.


mij=Napalm

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven