O-Bat – Brains For Breakfast

O-Bat - Brains For BreakfastEen trombone is geen alledaags instrument voor een bandleider. Toch heeft Obed ‘O-bat’ Brinkman zijn troepen vanachter zo’n ding aangejaagd. En dan hebben we het over een gastenlijst van een mannetje of dertig. De hele bende speelt een mengvorm van wereldmuziek en rock, met enkele jazzy injecties. Het eindresultaat kan zo op de soundtrack van een b-film, zoals opener “Night Of Confusion” (goeie titel!) meteen illustreert. Het is een van de weinige nummers waarop Brinkman zichzelf een plekje in de spotlights geeft. Hij speelt een geslaagde solo, ergens tussen melancholisch en grappig in. Bacharach zou tevreden zijn. Op de rest van Brains For Breakfast krijgen vocalisten echter ruim baan. En die zijn niet al te best… Ook de productie helpt niet. Het album klinkt eigenlijk wat te goed. Meer ruis en chaos hadden de liedjes een rommelige charme mee kunnen geven. Nu gaan de teksten wel over gekte – ‘we are all insane!’ – maar is het gebodene aan de voorzichtige en veilige kant. Niet dat we daar nu heel hard om gaan sippen, hoor. Zodra het gaspedaal ingedrukt wordt het toch nog gezellig, met het malle ska-feestje “Blood On A Run” en het Beef-staaltje “New Sheriff” als uitschieters.


mij=O-Bat Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven