Pinkunoizu – The Drop

Pinkunoizu - The DropVond u de Deense serie The Drop ook zo boeiend? En heeft u ook zo genoten van de muziek? Ik neem aan dat u verbaasd kijkt, want de serie bestaat niet. Maar… had dus wel kunnen bestaan en het Deense kwartet Pinkunoizu heeft hoe dan ook de soundtrack geschreven. Bij hun vorige album was ik gematigd positief, maar de hier nooit besproken ep Second Ament dat eerder dit jaar verscheen deed me het ergste vrezen: te veel ideeën, te weinig lijn. The Drop, met een track van de eerder genoemde ep, is echter geslaagd te noemen, omdat het als totaal klopt. Muzikaal beschrijven waar dit viertal mee bezig is, dat valt niet mee. Er zit zoveel in: psychedelica met Michael Jackson-beats, een krautrocktrip met Vangelis-synthesizertoetsen, mannen-en vrouwenstemmen – al dan niet vervormd – , stevige rock, samples, en vul het verder zelf maar in. The Drop is een boeiend album geworden vanaf de symbolische start van een vliegtuig in “The Great Pacific Garbage Patch” tot het dromerige eind in “Down In The Liverpool Stream”. Als ik een serie zou produceren en spannende ondersteunde muziek zocht, dan wist ik waar ik moest zijn.


mij=Full Time Hobby

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven