REO Speedwagon – Live At Moondance Jam

REO Speedwagon - Live At Moondance JamHet bijna afgelopen jaar was vooral een progjaar voor mij, maar in 2012 heb ik – vooral door het fantastische album Cover 2 Cover van Morse Portnoy George – meer seventies- en eightiespop beluisterd dan anders. Steely Dan, Supertramp, Tears for Fears en nog een hele rij anderen. Een van de bands die gek genoeg niet langskwam was REO Speedwagon. Gelukkig maakt Frontiers die omissie mijnerzijds goed met het album Live At Moondance Jam. REO Speedwagon kennen we in Nederland eigenlijk alleen van de ballad “Keep On Loving You”, en met een beetje geluk kent u ook “Don’t Let Him Go” en “Take It On The Run” van dat ene succesalbum Hi Infidelity uit 1980. In de VS waren ze echter al een grote band en hoewel ze ook daar niet meer de grootheid van weleer zijn, zijn ze stug blijven toeren. In Nederland mochten ze ooit het Arrow Rock Festival aftrappen en ze lieten daar horen een prima set neer te kunnen zetten. Dat is ook te horen op dit live-album. De meeste songs zijn nieuw voor de Nederlandse luisteraar, maar het zijn stuk voor stuk prima tracks, die lekker worden uitgevoerd in een productie die het livegevoel heeft behouden. Uit de glorietijd zijn er nog twee bandleden over: zanger/gitarist/toetsenist Kevin Cronin – die zijn lange donkere lokken al een hele tijd heeft ingeruild voor een geblondeerd kort koppie – en toetsenist Neal Doughty. Maar goed, een van de laatste aanwinsten is gitarist Dave Amato (Ted Nugent, Richie Sambora, Mastedon) en die doet al sinds 1989 mee. Je kunt dus gerust van een ingespeelde band spreken, en dat hoor je. REO Speedwagon grossiert in licht verteerbare maar wel verrekt goede songs ergens tussen pop en rock en die krijgen hier ook nog eens lekker energieke uitvoeringen. Dit is de beste REO Speedwagon-verzamelaar die u zich kunt wensen.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven